Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen, hisseler düşerken dolar karşısında 6 ayın en yüksek seviyesine çıktı. ABD Hazine tahvillerinin faizindeki düşüş, güvenli liman varlığı olarak görülen Japonya para birimine olan talebi artırdı. 

Dolar, 1 tanesi hariç tüm G-10 paraları karşısında zayıfladı. Dolar/yen paritesi, Nisan ayından bu yana ilk kez kritik 110 seviyesinin altına indi. Avusturalya doları, Avusturalya Merkez Bankası'nın piyasaların beklediği şekilde faizlerde değişikliğe gitmemesinin ardından daha önce geldiği düşük seviyelerden ilerledi.



Tokyo'da Sony Financial Holdings forex piyasası analisti Kumiko Ishikawa, "Piyasa, Perşembe günü gerçekleşecek büyük olayların öncesinde, dolar/yen satışında bulunarak pozisyon ayarlamaya çalışıyor" dedi ve "Dolar, 110 yenin altına düştüğü takdirde ABD para birimindeki düşüş hız kazanabilir" diye konuştu.

ABD ve Avrupa'da gerçekleşecek önemli politika kararlarının öncesinde, merkez bankası yetkilileri sakin bir dönem içerisinde. Bu hafta dikkatler, İngiltere'deki başkanlık seçimlerine ve Perşembe günü James Comey'nin yapacağı konuşmaya çevrilmiş durumda.