Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hisse senetlerinden oluşan MSCI EM Asya Endeksi 4. günde de yükseldi. Tahviller karışık seyrediyor. Bloomberg Dolar Spot Endeksi 8 ayın en düşük seviyesine indi.

Çin'de onshore ve offshore yuan yükseldi. Şanghay Borsası 2. günde de geriledi. 10 yıllık tahvilin faizi 1 baz puan artışla %3.63 oldu.

Filipin persosu yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından fazla değişmedi. Ülkede tüketici fiyatları geçen ay yıllık bazda %3.1 arttı, beklenti %3.3 artıştı.

Malezya ringiti Kasım'dan beri en yüksek seviyeye çıktı. MIDF Amanah Investment yolladığı bir notta "Yabancı yatırımcılar geçen hafta net 215.8 milyonluk hisse senedi aldı. Böylece yıl başından bu yana girişler 2.35 milyar dolara ulaştı." değerlendirmesini yaptı.

Hindistan rupisi 4 gün üst üste yükselmesinin ardından stabil seyretti. 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan yükselerek %6.66 oldu. Sensex endeksi 3. günde de yükseldi.

Tayland bahtı 3. günde de arttı ve Temmuz 21015'ten beri en yüksek seviyelere yaklaştı. TBMA verilerine göre yabancı yatırımcılar dün net 3.2 milyar baht (94 milyon dolar) değerinde tahvil sattı. Böylece 5. günde de çıkışlar devam etti. Aynı gün hisse senetlerine 14.4 milyon dolarlık giriş oldu.

Yatırımcılar şimdi İngiltere'deki seçimler ve FBI Eski Başkanı James Comey'nin Perşembe günkü ifadesine odaklandı.