Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

DNG Danışmanlık Stratejisti Fatih Keresteci Küresel Piyasalar programında Barış Esen'in sorularını yanıtladı. Keresteci enflasyonun yıl sonuna kadar çift hanelerde kalacağını belirtti. Keresteci mali politikadaki genişlemenin sıkılaştırmayı etkisiz kıldığını ifade etti.

Keresteci, şu değerlendirmeyi yaptı; "Merkez Bankası'ın ağırlıklı ortalama fomnlama maliyetine bakınca politikası sıkı. Ama maliye politikası tarafından öyle bir genişlemeye gidiliyor ki bu genişleme MB'nin yarattığı sıkılaştırmayı etkisiz kılıyor ve hizmet tarafında bir enflasyon yaratıyor."

"EN KÖTÜ GERİDE KALMIŞ OLABİLİR AMA.."

Önümüzdeki dönemde enflasyonun aşağı giderken ciddi katılıkla karşı karşıya kalacağını belirten Keresteci, "Çünkü KGF kaynaklı olarak piyasalara gelen likidite, hizmet yönlü enflasyonu yukarı tutmaya devam edecektir ve sene sonuna kadar enflasyon çift hanede kalmaya devam edecektir. Enflasyonda en kötüsü geride kalmış olabilir ama enflasyonun hızının düşeceği anlamına gelmiyor. Enflasyon katılık gösterecek ve yılın geri kalanında %11 civarında ortalamayla devam edip seneyi %10.2'de bitireceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.