Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Petrol, Katar ve Suudi Arabistan'ın arasındaki anlaşmazlığı çözmek adına sarf edilen diplomatik çabanın dünyanın enerji üreten en büyük bölgesindeki gerginliği yatıştırmasıyla üç haftanın en düşük kapanış seviyesine yakın bir seviyeden işlem gördü.

Petrol vadelileri, önceki seans gerçekleştirdikleri yüzde 2'lik düşüşün ardından New York'ta fazla değişmedi. Kuveyt Emiri, Katar ve Suudi Arabistan arasındaki anlaşmazlığı çözmek adına Salı günü Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek. Petrol fiyatları, daha düşük bir seviyeye gelmeden önce Pazartesi günü aniden yükseldi. Bölgede yaşanan gerginlik, arz fazlası devam eden küresel petrol piyasalarını sınırlı bir şekilde etkiledi.

Petrol, ABD'de artan arzın OPEC ve müttefiklerinin üretim kısıtlamalarına karşılık vereceği spekülasyonuna bağlı olarak varil başına 50 doların altından işlem görüyor. ABD petrol stokları gerileme kaydederken, üretim arttı ve 2015 yılının Ağustos ayından bu yana olan en yüksek seviyesine çıktı.

Temmuz vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), New York piyasasında Londra saatiyle 09:54'te 7 cent düştü ve varil başına 47.33 dolardan işlem gördü. Toplam işlem hacmi, 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 85 üzerindeydi.