Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Konuya yakın kaynaklara göre Çin, uygun koşullar altında elindeki ABD Hazine tahvillerini artırmaya hazırlanıyor. Kaynaklara göre yetkililer, ABD tahvillerinin diğer tahvillere göre daha cazip olduğunu ve yuanın istikrara kavuştuğunu düşünüyor.

Yetkililerin uygun koşullara netlik kazandırmadığı belirten kaynaklara göre Çin, iki aya uzayan tahvil alımlarının trendini koruyor. Yuan, 2016 yılında yüzde 6.5'ten fazla değer kaybetmesinin ardından dolar karşısında bu yıl yüzde 2'nin üzerinde değer kazandı.

Çin, yuanın değerini korumak için 2000 yılına kadar uzanan verilere göre elindeki ABD tahvili miktarını gerçtiğimiz yıl rekor seviyede azaltmıştı. Çin strateji değiştirdi ve Mart'a kadarki iki ayda elindeki tahvil miktarını artırdı. Politika yapıcılar son dönemde yuana destek oldukları yönünde sinyal veriyor. Çin Merkez Bankası'ndan (PBOC) kıdemli bir yetkili, Salı günü yaptığı bir açıklamada Çin'in yuanın küreselleşmesini desteklediklerini belirtmişi. Hükümet tarafından 26 Mayıs'ta yapılan bir açıklamada yuanın volatilitesini azaltmak için fiksing mekanizmasının değiştirilmesinin gözden geçirildiği ifade edildi.