Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'da çoğu gelişen ülke kuru riskten kaçışla düştü. MSCI EM Asya Hisse senetleri Endeksi yükselirken hazine tahvilleri fazla değişmedi. Yatırımcılar yarınki Avrupa MB kararı, Eski FBI Başkanı James Comey'nin ifadesi ve İngiltere seçimleri gibi kritik gelişmeler öncesi pozisyon almak konusunda temkinli. Bloomberg Dolar Spot Endeksi dün 8 ayın dibini görmesinin ardından bugün yatay seyretti.

Güney Kore wonu yüksek getirili varlıklara talebin azalmasıyla düştü. Dolar/won %0.4 yükselerek 1,122.20'den işlem gördü ve 2 seans süren düşüşünü sonlandırdı.Kospi endeksi %0.1 geriledi. 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan düşüşle %2.17 oldu.

Çin'de offshore yuan düşerken onshore yuan yatay seyretti. Şanghay Borsası %0.8 ile 2. günde de yükseldi. 10 yıllık tahvilin faizi 4 baz puan artışla %3.70 oldu.

Filipin pesosu dün %0.3 düşüş sonrası yatay seyretti. Gösterge endeks %0.3 yükseldi. Malezya ringiti ülkedeki Döviz rezervlerinin daha fazla istikrar kazandığını göstermesi beklenen veri öncesi 7 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Yabancıların hisse senedi ve tahvil piyasasına girişleriyle Tayland bahtı Temmuz 2015'ten beri en yüksek seviyeye çıktı. Yatırımcılar dün net 2.5 milyar baht (74 milyon dolar) değerinde tahvil, 0.5 milyon dolar değerinde hisse senedi aldı.

Endonezya rupisi 2. günde de düştü. Yabancılar dün net 51.1 milyon dolarlık hisse senedi sattı. Jakarta borsası ise dünkü %0.7'lik düşüşün ardından bugün %0.2 geriledi.