Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı, FBI Eski Başkanı James Comey'nin Kongre'deki ifadesi ve İngiltere'deki genel seçimler yarın piyasaların yakın markajında olacak. Genel kanı; bu öne çıkan 3 gelişmenin piyasalarda büyük bir etki yaratmayacağı yönünde..

Tacirler Yatırım Başekonomisti Özlem Bayraktar Gökşen Bloomberg HT'deki Küresel Piyasalar programında her 3 olayın olası etkilerini değerlendirdi. Gökşen, "Avrupa Merkez Bankası'nın kararı risk tarafında ekstra dalgalanma yaratacak nitelikte olmayacak. İngiltre seçimlerine ilişkin anketlerde May'in önde olduğu görülüyor. Ama İngiltere'deki anketlere dair her daim şüphe oluyor. Ancak biz seçim öncesinde fiyatlama olmasını beklemiyoruz çünkü Brexit ve Donald Trump'tan sonra dersini almış yatırımcı artık daha önceden fiyatlama yapmaktan çekiniyor.

FBI Eski Başkanı James Comey'nin ifadesinde bir sürpriz beklenmiyor. Soru cevap bölümünde ne kadar konuşmak durumunda kalacak, bu bir belirsizlik..Ben perşembe gününe geliniren risk iştahında çok ciddi bir kötüleşme beklemiyorum. Perşembe'nin sonuçlarının da süper olmama ihtimali var" diye konuştu.

Finans Yatırım Başekonomisti Burak Kanlı da piyasalarda bu gelişmelerden dolayı bir bozulmna beklemiyor. Kanlı; "İngiltere'deki seçimler ve Comey'nin ifadesinin majör bir etki yaratmasını beklemem. Draghi sürpriz yapmayı seven bir başkan, onu izlemek lazım. Ancak piyasayı bozacak bir sürpriz beklemem.." diye konuştu.

Ak Yatırım ise yolladığı bir notta Comey riskinin yeterince fiyatlanmadığını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı; "Eski FBI Başkanı Comey’in Senato’ya yapacağı sunum öncesinde ABD tahvil ve hisse senedi volatilitesinin düşük olduğu, diğer bir deyişle Comey’in yapacağı açıklamalardan yeterince çekinilmediğini görüyoruz."