Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın bu haftaki toplantısında enflasyon görünümünü azaltmaya hazırlandığı haberinin ardından üç haftanın en büyük düşüşünü kaydetti. 

Avrupa'daki traderlar, Euro bölgesi ortak para biriminin, 1.1265 dolar seviyesinden 1.1205 dolara inerek piyasa beklentilerini aşağı çektiğini söyledi. Bankalararası kurumların ise uzun poziysonları kapattığı görüldü. Konuya ilişkin bilgi sahibi Euro bölgesi yetkililerine göre, Avrupa Merkez Bankası, bu haftaki toplantısında, zayıf enerji fiyatları sebebiyle enflasyon görünümünü azaltmaya hazırlanıyor.

Konuya ilişkin raporun yayınlanmasından önce, bankalararası ve makro yatırımcılar, Perşembe günü gerçekleşecek olan Avrupa Merkez Bankası toplantısının, İngiltere'deki seçimlerin ve James Comey'nin vereceği ifadenin öncesinde büyük ölçüde pasifti.

Bilginin kamuya açık olmaması nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen yetkililer, Çarşamba günü piyasalarda daha önce gerçekleşen hareketlerin çoğunun kısa vadeli hızlı para hesaplarından geldiğini belirtti. 

Yen, risk iştahının düşük olduğu işlemlerin çekilmesiyle dolar karşısındaki kazançlarını sildi. Dolar/yen paritesi, Londra saatiyle 11:40'ta yüzde 0.1 yükseldi ve 109.49'a çıktı.