Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:25'te güncellendi)

ABD Hazine tahvilleri, Fed'in gösterge faizi beklendiği üzere artırması ve fiyat artışlarının hızındaki yavaşlamaya karşın bu yıl bir faiz artırımına daha gideeği yolundaki tahminini korumasının ardından güçlü kalırken, dolar kayıplarını korudu. ABD hisse senetleri, seansın en yüksek seviyeleri yakınında yatay seyretti.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi Kasım ayından bu yana en düşük seviyesi yakınında kaldı ve dolar önemli para birimleri karşısında düşük seyrini sürdürdü. Her iki varlık da, ABD'de tüketici fiyatları verisinin tahminlerin altında kalması ve bunun sonucu ABD ekonomisinin gücüne ilişkin kuşkuların oluşması ile birlikte erken saatlerde değer kaybetmişti. Fed yetkilileri, kısa vadeli riskleri "büyük ölçüde dengeli" olarak gördüklerini ve "enflasyon gelişmelerini yakından izlediklerini" söyledi. Petrol New York'ta varil başına 45 doların altına indi.



Fed politika yapıcıları, iki gün süren ve bugün sona eren tolantıda, gösterge borç verme faizini son altı ayda üçüncü kez artırdı, 2017 yılında bir faiz artırımına daha gideceği yolundaki tahminini korudu ve 4.5 trilyon dolar büyüklüğe ulaşan bilançosununu bu yıl daraltma konusunda istekli olduğuna ilişkin bazı detaylar verdi.

Japonya, İsviçre ve İngiltere merkez bankaları da bu hafta politika kararlarını açıklayacak. Yatırımcılar, seçim şokunun ardından, İngiltere Merkez Bankası'nın faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerini azalttı.

Piyasalar, ABD'nin Virginia eyaletinde Kongre üyelerinin etkinliğinde ateş açılması ve bunun sonucu biri Cumhuriyetçi senatör 5 kişinin yaralanmasına fazla tepki vermedi. Saldırgan polisin açtığı ateş sonrası öldü.

Hisse Senetleri

*Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) küçük çaplı kaybını geri aldı ve New York saati ile 14:14'te 2,440.25 seviyesi yakınında yatay seyretti.

*Stoxx Europe 600 Endeksi kayzançlarını geri verdi ve yüzde 0.3 aşağıda kapandı.

*MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 yükseldi.

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.6 ile 19 Mayıs'tan bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

*Yen dolar karşısında yüzde 0.9 yükselerek 109.10 seviyesine çıktı.

*Sterlin dolar karşısında, Salı günü yüzde 0.8 değer kazandıktan sonra yüzde 0.4 yükselerek 1.2808 seviyesine ulaştı.

*Kanada doları yüzde 0.3 yükseldi ve yükselişini üçüncü güne taşıdı. Euro dolar karşısında yüzde 0.6 yükselerek 1.1282 seviyesine çıktı.

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi 10 baz puan düşerek yüzde 2.11'e indi.

*İngiltere tahvillerinin faizi, Salı günü yedi baz puan arttıktan sonra 11 baz puan düşerek yüzde 0.93'e geriledi.

Emtia

*Batı Teksas petrolü (WTI) yüzde 3.7 düşerek varil başına 44.76 dolara geriledi. ABD'de resmi verilere göre, benzin ve diğer petrol ürünleri stokları artış gösterdi. WTI bu yıl, 3 Ocak'ta gördüğü zirve olan 55.24 doalrdan yüzde 19 düştü.

*Altın vadelileri yüzde 0.8 yükselerek ons başına 1,278.10 dolara çıktı.

(21:25'te güncellendi)