Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük para yöneticilerinden bazıları, MSCI Inc.'nin Çin hisselerini küresel göstergelerine eklemesi için doğru bir zaman olduğunu düşünüyor. 

A hisseleri olarak da bilinen Çin şirketlerinin üç kez reddedilmesinden sonra MSCI'ya eklenip eklenmediği, Salı günü New York saatiyle öğleden sonra açıklanacak. MSCI, bunun öncesinde, sermaye kontrolü ve uzun işlemlerin durması gibi etkenlerin Çin hisselerinin küresel finans kuruluşuna eklenmemesinde etkili olduğunu bildirmişti.

MSCI, alınabilecek hisse sayısını azaltırken, Beijing'de yetkililer, ülke hisselerini Hong Kong'da satışa çıkarmak için ikinci bir bağlantı kurdu ve hisse işlemlerinin askıya alınmasının süresini kısıtladı. Robeco'nun Hong Kong birimi baş Çin yatırım yetkilisi Victoria Mio'ya göre, bu durum, olumlu sonuç olasılığının yükseldiğini işaret ediyor.
 
Mio, "Robeco'daki fon yöneticileri, geçtiğimiz yıl fikir ayrılığı yaşarken, bu yıl, ortak bir fikire varabilecek ve bu durum, eklenmeyi destekliyor" dedi ve "Çin ve MSCI'nın her ikisi de birbirine doğru bir adım attı ve böylece, hisselerin eklenme olasılığı çok daha yüksek hale geldi" diye konuştu.