Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, Brexit'in ekonomiye etkisi konusunda hala endişeli olmakla birlikte, faizleri yakın bir zamanda artırma konusunda acele etmeyeceğini işaret etti. 

Mark Carney, altı hafta içerisinde ilk kez yaptığı önemli açıklamasında, ekonomik zayıflığı işaret ederek iç enflasyon baskılarının düşük kalmaya devam ettiğini söyledi ve maaş büyümesinin cansız olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra, Carney, Brexit müzakerelerini saran belirsizliğin seviyesine dikkat çekti ve ekonominin Brexit müzakerelerine nasıl tepki vereceğini görmek istediğini dile getirdi. 

Carney'nin yorumları, Para Politikası Komitesi'nin son toplantısından sonraki bir haftalık zaman dilimi içerisinde geldi. Para Politikası Komitesi'nin üç üyesi, beklenmedik bir şekilde, faizlerin rekor düşük seviyeleri olan yüzde 0.25'ten yukarı çekilmesinden yana oldu. 

Carney, Londra'da yaptığı konuşmasında, "Şu an henüz faizlerde düzenlemeye gitme zamanı değil" dedi ve "Gelecek aylarda, tüketimdeki zayıf büyümenin talebin diğer bileşenleri tarafından ne kadar telafi edileceğini, maaşların sağlamlaşıp sağlamlaşmayacağını ve ekonominin daha sıkı finansal koşullar ile Brexit sürecine nasıl tepki vereceğini görmek istiyorum" diye konuştu.