Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında değerlendirmelerde bulundu.

Makro görünümü değerlendiren Akkurt rakamlar iyi gelse de kalıcı olup olmayacağının önemli olduğuna dikkat çekti. Akkurt "Büyümenin dinamiklerine baktığımızda tüketime dayalı bir büyümeden bahsediyoruz..KGF kredileriyle birlikte bir canlanma oldu ve çarklar dönmeye başladı ancak mühim olan bunun kalıcı hale gelmesi." dedi.

Enflasyonda cüzi bir düşüş olduğunu vurgulayan Akkurt "Enflasyonu %5'lere ne zaman indireceğimiz önemli..Yani bu verilerin ne kadar kalıcı olacağı önemli. Ben Ağustos sonu ve Eylül'den itibaren iç talebin artmasıyla enflasyonun tekrar kıpırdanarak artışa geçeceğini düşünüyorum. Benzer durumu kur için de öngörüyorum. Dolar/TL şu an 3.50-3.55 bandında gidiyor ama bir müddet 3.70'ler civarında seyredebileceğini düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

"YATIRIMCILAR FED İLE TETİKTE"

Portföy yatırımlarında hareket olduğunu ancak Fed beklentisiyle yatırımcının 'tetikte' olduğunu dile getiren Akkurt, "ABD Merkez Bankası Eylül'de faiz artırımı yapabilir, daha sonra Kasım Aralık döneminde bilançoyu küçültmeye yönelik politika açıklayabilir. Bu durum Türkiye'nin borçlanmasını, faiz hadlerini etkileyebilir, yatırımların maliyetlerinin tekrar gözden geçirilmesine neden olabilir. O açıdan bizi etkileyebilir.. Bilanço küçültmesinin negatif olarak etki yapması beklendiği için herkes tedirgin şekilde kısa günün karı şeklinde hareket ediyor" diye konuştu.