Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Merkez Bankası, ortamın hala "karışık" olmasına rağmen ekonominin ve finans piyasalarının genel olarak istikrarlı olduğunu belirtti ve risklerin engellenmesine daha çok önem verilmesinin gereğini ayrıca ekledi. 

Çin Merkez Bankası (PBOC), bunun yanı sıra, Zhou Xiaochuan önderliğindeki para politikası komitesinin düzenlediği toplantıdan sonra Salı günü yayınlanan açıklamada, büyük gelişmiş ülkelerdeki toparlanmanın sürdüğünü bildirdi. Bankanın ilk çeyrek için yayınladığı raporda ise, ekonomik ortamın küçümsenmemesi gerektiği ve gelişmiş ülkelerdeki toparlanmanın hızlandığı kaydedilmişti. 

Çin Merkez Bankası, "ihtiyatlı ve nötr" bir politikaya tutunacağını yineledi ve "likiditeyi göreceli olarak sabit, kredi büyümesini ise mantıklı bir tempoda tutacağını" bildirdi. Bu arada, raporda, para otoritesinin, yurt içi ve küresel ekonomilerdeki "son gelişmeleri yakından takip edecek" olup, uluslararası sermaye akışlarından da gözünü ayırmayacağı belirtildi. 

Banka, Salı günü geç saatlerde yayınlanan ayrı bir raporda, sektörler arası risklerin yakından izlenmesinin ve finansal denetimdeki koordinasyonun, finansal düzenlemelerdeki açıkları kapatacak "birleşik bir güç" kurmak adına güçlendirilmesinin gereğini bildirdi.