Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

UniCredit, Dolar/TL 'nin 3.45'e kademeli düşebileceği, ancak zayıf dış dengelerden dolayı TL'nin tekrar değer kaybedeceği tahmininde bulundu.

Unicredit, dolar/TL kurunun zayıf dolar ve şahin merkez bankasından dolayı kademeli olarak 3.45'e düşebileceğini, ancak Türk Lirası'nın, ekonominşn "zayıf dış dengeleri" dikkate alındığında tekrar gerileyeceğini kaydetti.

UniCredit'in Gelişen Piyasalar FX stratejisti Kiran Kowshik, hazırladığı notta, Türk Lirası'nda yükseliş yönünde görüş birliğinin sürdüğünü, ancak daha büyük riskin, turizm sezonunda zirve yaptıktan sonrai değer kaybetmeye başlayacağı şeklinde olduğunu belirtti.

Notta, "Türk Lirası'ndaki toparlanma, reel faizlerin 'elverişli bir bölgede' olmasına, güçlü portföy girişlerine ve yapıcı gelişen piyasa ortamına karşın 'etkileyici' değildi. Bu durum, keskin mali gevşeme ortamında, güçlü kredi büyümesi dikkate alındığında, daha kötüleşebilecek zayıf dış dengelerden dolayı olabilir" denildi.

UniCredit, merkez bankasının faizi sabit tutmasını, ancak Ağustos ayından itibaren ortalama fonlama maliyetini düşürmesini beklediğini ve politika yapıcının geç likidite penceresi faizini Eylül'de 25 baz puan düşürmesini öngördüğünü kaydetti.

Türk Lirası dolar karşısında Ocak ayında tarihinin en düşük seviyesine inmesinin ardından yüzde 10 civarında değer kazandı, ancak halen son bir yıl dikkate alındığında yüzde 18 aşağıda ve gelişen piyasa paraları arasında uzak ara en kötü performans gösteren para durumunda.