Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Gedik Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Can Pamir Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü'e konuk oldu. Pamir dolardaki yükselişin sürpriz olmadığını, TL'nin değer kazanmasının beklenmemesi gerektiğini söyledi.
 
Yükselişte yurtdışı etkisi olduğunu belirten Pamir, "Bilanço döneminin bitmesi sonucunda kurlar üstündeki baskının biraz kalkmış olmasının da sonuçlarını görüyoruz. TL varlıklara yapılan yatırımların tarihi yüksek noktalara gelmiş olduğunun konuşulmasının da etkili olduğunu düşünüyorum. Yabancı tarafında yavaş yavaş TL varlıklardan çıkış söz konusu. Borsada güzel yerlere geldik, bu durum yatırımcıyı sevindirdi ama faiz tarafına baktığımızda buna paralel bir gerileme görmedik. Bunlara bakınca para girişinin yaygın şekilde olmadığı sonucuna geliyoruz" diye konuştu.

"BU TREND SÜREBİLİR"

Pamir kurda bundan sonrasına yönelik olarak ise "Doların artması bana sürpriz gelmiyor, tahminim bu trend biraz daha sürecek gibi duruyor çünkü bunu tersine çevirecek herhangi bir hikaye veya gelişme söz konusu değil. Bu şekilde biraz devam edebilir" diye konuştu.

Dolar/TL dün başlayan yükselişini bugün de sürdürdü ve 3.6398 ile 18 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.