Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uzun vadeli Hazine tahvili faizlerinin düşeceği yönündeki bahisleri destekleyerek 2008'den bu yana olan yüksek seviyesine çıkaran hedge fonları, Fransa'daki zayıf ihalenin ardından Avrupa devlet tahvillerinde başlayan hareketlerin ABD piyasalarına sıçramasıyla bu piyasalardan çabucak çıkma yolları arıyor. 

ABD'de 30 yıllık tahvil faizleri, Perşembe günü 7 baz puan kadar artarak yüzde 2.92'ye çıktı ve hem 50, hem de 200 günlük hareketli ortalamasını aştı. Eylül vadeli tahviller, yaklaşık 3.7 milyar dolar kadar düşerek piyasada tahvillerin yükseleceği yönünde işlem yapan traderların sektördeki pozisyonlarını likidite etmeye başladıklarını işaret etti. Commodity Futures Trading Comission'un verisine göre, spekülatörler, geçtiğimiz hafta, 30 yıl vadeli Hazine tahvillerinde en çok alımı gerçekleştirdi.

DoubleLine Capital CEO'su Jeffrey Gundlach'a göre, Hazine tahvillerine gelen satışlar, piyasa boğalarını daha fazla sıkıntının beklediğini işaret ediyor. Tahvil faizlerinin kilit teknik seviyelere yaklaşması, uzun vadeli tahvil boğalarını piyasadan çıkmaya zorlayabilir ve bu risk, Hazine tahvili faizlerinin daha da yükselmesiyle artıyor.