Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Haziran ayı tarım dışı istihdam verisi beklentinin üzerinde gelse de ücret artışları beklentileri karşılamadı. FT'de yer alana habere göre analistler, bu veri nedeniyle Fed politika yapıcılarının bu yıl faiz artışı ve bilanço küçültme planlarını değiştirmesini olası görmüyor.

ING Uluslararası Şef Ekonomsti James Knightley genel olarak bakıldığında bugünkü rakamların Fed'in kademeli sıkı para politikası patikasında kalmasına yetecek bir veri olduğunu söyledi.

Nomura analisti Lewis Alexander, istihdamda karışık bir görünüm olduğuna dikkat çekerek "İstihdam rakamındaki artış istihdam piyasasının sıkılaşmaya devam ettiğini gösteriyor." dedi. Düşük gelen ücret artışına atıfta bulunan analist "FOMC'nin politikasından vazgeçmesi için bir neden görmüyorum" değerlendirmesini yaptı.



MFR ABD Şef ekonomisti Joshua Shapiro,"Bu verinin, politika yapıcıların planlarını bozacak kadar endişe verici olmadığını bildirdi. Uzman, "FOMC'nin bu yıl bir faiz artışı daha yapacağı görüşümüzü koruyoruz. Bu da muhtemelen Aralık'ta olacaktır" ifadelerini kullandı.

The Guardian'da yer alan haberde Capital Economics şef ekonomisti Paul Ashworth'un ifadelerine yer verildi, uzman bugünkü verinin ekonominin sağlıklı olduğunu kanıtladığını bildirdi. Ashworth "Görüşümüz, ücret artışları ve çekirdek enflasyonda yeterli toparlanma olmamasına rağmen Fed'in faizleri artırmaya devam edeceği yönünde" dedi.

Fed'in enflasyon açısından dikkatle izlediği ortalama saatlik ücretler, haziranda % 0.3 artış beklentisine karşın % 0.2 yükselirken, yıllık ücret artışı % 2.5’te sabit kaldı.