Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'de Haziran ayı tarım dışı istihdam verisinin ardından bu hafta Fed Başkanı Janet Yellen'in konuşması piyasalarca takip edilecek.

Yellen Çarşamba ve Perşembe günleri Temsilciler Meclisi'nde yarıyıl sunumu yapacak. Başkan'ın istihdam verisi ve para politikasına ilişkin mesajları önemli olacak.

ABD'de Cuma günü açıklanan veriye göre tarım dışı istihdam Haziran'da 222 bin ile beklentinin üzerinde artmış, Fed'in enflasyon açısından dikkatle izlediği ortalama saatlik ücretler, haziranda % 0.3 artış beklentisine karşın % 0.2 yükselmiş, yıllık ücret artışı % 2.5’te sabit kalmıştı.

Uzmanlar düşük gelen ortalama saatlik ücretler rakamına rağmen Fed'in politikasında değişiklik olmayacağını ve yıl sonuna kadar bir faiz artışı daha yapacaklarını öngörüyor.

Haftaya diğer Fed yetkililerinin de konuşmaları izlenecek. Pazartesi günü San Francisco Fed Başkanı John Williams, Salı günü Fed Yöneticisi Lael Brainard ve Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Çarşamba günü Kansas City Fed Başkanı Esther George, perşembe Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Cuma günü ise Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan konuşacak.

Bunların yanı sıra Fed'in Bej Kitap raporu, TÜFE ve perakende satış verşileri de izlenecek.

Yurtiçinde ise Pazartesi günü Mayıs ayı sanayi üretim verisi, Perşembe günü cari işlemler dengesi açıklanacak.