Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar/yen paritesi, BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda'nın, bankanın geçtiğimiz hafta artan tahvil faizlerini kontrol altına almak adına bulunduğu müdahalenin ardından politika değişikliğine gitme konusunda hazır olmaya devam edildiğini yinelemesinden sonra yükselişinin ikinci gününe girdi. 

Syndney'de Australia & New Zealand Banking Group yabancı para birimi araştırma müdürü Daniel Been, "Yen'in son hareketleri büyük ölçüde BOJ'un tutumuna karşılık olarak gerçekleşiyor" dedi ve "Paritedeki çözülme devam ederek diğer birkaç küresel merkez bankalarının daha nötr bir hale gelmesinin karşısında tahvil getiri eğrisinin kontrol altına alınmasına olan bağlılığı gösterecek" diye konuştu.

Dolar/yen paritesi, yüzde 0.2'lik yükselişle 114.15 seviyesine çıktı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, fazla değişmeyerek 1,888.39'da kaldı. Endeks, haftasonu gerçekleşen G-20 zirvesi karşısında sessiz kaldı. 



Yeni Zelanda Doları, Avustralya doları karşısında satışa uğrayarak dolar karşısında yüzde 0.1 zayıfladı ve 0.7273'ten işlem gördü.