Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Volatilite, sıkılaşan para politikası koşullarına ilişkin korkular ve hisse piyasası değerlemelerine ilişkin uzun süredir bulunan endişelerle, bu ay finans piyasalarında yeniden canlandı. Analistler, yılın ikinci yarısının daha çalkantılı olma olasılığını artırıyor. 

Piyasalarda azalan volatilite, gürültülü siyaset ortamı ve hassas ekonomik toparlanma göz önünde bulundurulduğunda, çoğu analisti ve yatırımcıyı şaşkına çevirmekteydi.

Ancak, teknoloji hisselerine gelen satışlar ve merkez bankalrından gelen şahin yorumlar, geçtiğimiz haftalarda volatilitenin piyasalara ılımlı ama fark edilebilir bir şekilde geri dönmesine yol açtı. 

ABD hisse senetlerinde volatilite göstergesi, Cuma günkü kapanışta düşük seyretti ve 11.2 seviyesindeydi. Göstergeye bağlı eylül vadeli endeks vadelileri ise, Haziran ayı ortalarında geldikleri düşük seviyelerinden yavaşça ilerledi. Daha uzun vadeli volatilite vadelilerinden oluşan eğri, dikleşerek, traderların 2017 yılının ikinci yarısında piyasaların daha çalkantılı olabileceğini düşündüklerini işaret etti. 

FT