Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

15 Temmuz darbe girişimin yıl dönümünde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinliklerinin yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü saat 12.00 itibariyle trafiğe kapatıldı, hazırlıklar tamamlandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSTANBUL'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, TBMM'deki özel oturumun ardından İstanbul'a geldi. Erdoğan, Kısıklı'daki konutuna geçti. Vatandaşların "demokrasi yürüyüşü", 18:30'da başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, etkinliğin yapılacağı alana yakın bir yerden, alana giriş yapacak.  

BÖLGE HAVA ARAÇLARINA KAPATILDI

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlerin yapılacağı yerlerin de içinde olduğu İstanbul ve Ankara'daki büyük bir bölge görerek uçuş(VFR) yapan helikopter gibi sivil ve görevli olmayan devlet hava araçlarına kapatıldı.

İstanbul ve Ankara'da etkinliklerin yapılacağı bölgelerin de içinde olduğu uçuş sahasına güvenlik için uçuş yasağı getirildi. NOTAM olarak adlandırılan havacıları bilgilendirme notunda bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün de içinde olduğu 20 deniz mili yarıçapındaki bir bölge üzerinde görerek uçuş(VFR) yapan helikopter gibi sivil ve görevli olmayan devlete ait hava araçlarına uçuş yasaklandı. NOTAM'da, uçuş yasağının koordinatları ve bilgi notu paylaşıldı. İstanbul'da saat 15:00'da başlayacak NOTAM 16 Temmuz saat 03:00'a kadar geçerli olacak.

ANKARA'DA DA YASAK

İstanbul dışında Ankara'da da etkinliklerin olacağı 20 deniz mili yarıçaplı sahada VFR trafiği yasaklandı.16 Temmuz saat 00:01 de başlayacak olan yasaklama saat 14:30'a kadar devam edecek. Konuyla ilgili yayınlanan NOTAM'da, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafınca görevlendirilen devlet hava araçları,ambulans,şehit nakli, arama kurtarma,organ nakli ile Ankara Esenboğa Havalimanına iniş/kalkış yapan ve geçiş müsadesi olan sivil trafikler hariç,diğer tüm devlet hava araçlarının VFR trafikleri ve tüm sivil VFR trafiklerinin bölgeye yaklaşmasına,girişine ve kalkışına müsaade edilmeyecektir" denildi.

TÜRK BAYRAKLI KAMYON KONVOYU

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde askeri araçların kışlalardan çıkışı engelleyen ve sembol olan kamyonlar, dev Türk bayrakları ile kornalar çalarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçti.

15 Temmuz'da darbeci hainlerin kışlalardan tanklar ve araçlar ile çıkmasını önlemek için kamyonlar günlerce askeriye önlerinde nöbet tutmuştu. O geceden sonra sembol olan kamyonlar, anma programlarının yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde geçti.