Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:44'de güncellendi)

ABD hisse senetlerinin birçoğu, yatırımcıların, Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin öncesinde kurumsal kar açıklamalarını değerlendirmesiyle, düştü. Hazine tahvilleri yükseldi. İngiltere Merkez Bankası, faizi beklendiği gibi değiştirmedi. 

Dow Jones Sanayi Endeksi, 22,000 seviyelerinde seyrederken, teknoloji ve ağır sanayi endeksleri geriledi. Dolar fazla değişmedi ve 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.25'in altına geriledi. Sterlin, İngiltere Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısında ekonomik büyüme ve ücretlere ilişkin tahminlerini düşürmesi ve borçlanma maliyetlerini sabit tutmasının ardından Haziran ayından bu yana en büyük düşüşüne yöneldi. İngiltere tahvil faizleri geriledi. Ham petrol varil başına 49 doların altına indi. 

Şirketlerin mali sonuçları bu hafta büyük ölçüde piyasanın yönünü belirledi, ancak Cuma günü açıklanacak olan ABD Temmuz tarım dışı istihdam verisi bir sonraki dönüm noktasını oluşturabilir. Yatırımcılar, dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin gücüne ve Fed'in bir sonraki politika adımına ilişkin işaretler arıyor. Bu işaretlere bağlı olarak dolar ön bulabilir.

Natixis Global Asset Management baş piyasa stratejisti Dave Lafferty, müşteriler için hazırladığı bilgilendirme notunda, "Süregelen küresel büyümenin üzerinde binmiş çok şey var, belki de her şey yatırımcılar için," dedi ve "Yatırımcılar küresel ekonomi ve şirket karları konusunda aşırı temkinli olmayı sürdürmeli. Hatta bu bugün daha da önemli zira ne merkez bankacılar ne de sorunlu değerlemeler yatırımcıların dostudur" şeklinde görüş bildirdi.

Piyasalarda izlenecek önemli olaylar şöyle;

*ABD'de Cuma günü açıklanacak olan Temmuz ayı tarım dışı istihdam verisinin Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre 180,000 artması bekleniyor.

Hisse Senetleri

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 15:19'da yüzde 0.2 düştü. 

*Dow Jones Sanayi Endeksi, yüzde 0.1 tırmanarak 22,035 seviyesine geldi. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.1 yükseldi. 

*MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, yüzde 0.2 düştü. 

*İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi, yüzde 0.9 yükselerek, iki haftanın en yüksek seviyesine geldi. 

Para Birimleri

*Euro, dolar karşısında yüzde 0.2 yükselerek 1.1874 seviyesine indi.

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.1 düştü. Endeks, yıl içinde yüzde 8.9 düştü. 

*Sterlin, dolar karşısında yüzde 0.6 ile bir ayın en büyük kaybını gerçekleştirerek 1.3138 seviyesine indi.

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi dört baz puan düşerek yüzde 2.24'e indi.

*İngiltere'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi dokuz baz puan kayıpla yüzde 1.15'e geriledi.

*Almanya'nın 10 yıllıklarının faizi üç baz puan gerileyerek yüzde 0.45 seviyesine geldi. 

Emtia

*Batı Teksas petrolü(WTI) yüzde 0.5 düşerek varil başına 49.35 dolara geriledi.

*Altın yüzde 0.3 kayıpla ons başına 1,274.50 dolara indi.

Asya

*Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 2.2 kadar düştü ve 9 Kasım'dan bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi. endekste en büyük ağırlığa sahip Samsung Electronics Co. yüzde 2.5 değer kaybetti.

*Japonya'da Topix Endeksi, yatırımcıların son açıklanan kar rakamlarını değerlendirmeleri ile birlikte, iki yılın en yüksek seviyesi yakınında fazla değişmedi.

*Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi, Rio Tinto hisselerinin Londra'daki işlem gören hisseyi takip etmesi ile birlikte yüzde 0.2 geriledi.

*Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.3 ve Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 düştü.

(22:44'de güncellendi)