Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük merkez bankası yetkilileri, bu hafta Wyoming'de toplanacak. Yetkililerin daha güçlü bir küresel ekonomiye ilişkin rahatlıkları, düşük kalan enflasyona dair artan tedirginlikle azalıyor. 

Fed Başkanı Janet Yellen ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, bu yıl Kansas City Fed'in ev sahipliği yapacağı yıllık konferansa katılacak isimler arasında yer alıyor. Gelişmiş ekonomi merkez bankaları, yıllar süren gevşek para politikasının ardından, ısrarla cansız kalan enflasyonun görünümü bulanıklaştırmasına rağmen parasal teşvikten çıkmak için çabalıyor. 

Fiyat artışları, sağlam büyüme ve düşen işsizliğe rağmen yavaş kalarak enflasyon ve işgücü piyasası arasında uzun süredir gözlenen ilişkinin yıpranmış olabileceğini ima ediyor. Bu durumun, bu hafta düzenlenecek yıllık zirvede tartışılacak en önemli konulardan biri olması muhtemel. New York'ta Bank of America Corp. ABD başekonomisti Michelle Meyer, "Enflasyon, hem yurt içi hem de yurt dışında en büyük soru işareti olmaya devam ediyor" diye konuştu. 

Yellen, 25 Ağustos'ta New York saatiyle 10:00'da finansal istikrar konusunda konuşacak. Draghi ise sahneye 13:00'da çıkacak.