Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, yen karşısında Cuma günü geldiği dört ayın en düşük seviyesinden yükselmesinin ardından fazla değişmedi. Donald Trump'ın baş stratejisti Steve Bannon'un Beyaz Saray'daki görevine son verilmesinin ABD ve Güney Kore'nin Kore Yarımadası'nda düzenlediği ortak tatbikat tarafından telafi edilmesiyle ABD para biriminin yukarı yönde hareket edeceği spekülasyonu oluştu.

 

Dolar, piyasaların Bannon'un görevine son verilmesini olumlu bir gelişme olarak algılamasının ardından Cuma günkü kayıplarını sildi. Yine de, ABD ve Güney Kore Pazartesi günü ortak askeri tatbikata başlarken toplam işlem hacmi cansız ve dolar fiyatlamaları sınırlı kaldı. Yatırımcılar, merkez bankası yetkililerinin Jackson Hole'da düzenlenecek yıllık toplantısını bekliyor. 

Dolar/yen paritesi, Cuma günü 108.60'ı görmesinin ardından işlemlerden önceki saatlerde yüzde 0.2 yükseldi ve 109.26'dan işlem gördü. 

Sydney'de Westpac Banking Corp. üst düzey para birimi stratejisti Sean Callow, "Piyasalar, Bannon'un görevine son verilmesini, korumacı ticaret politikalarından uzaklaşma olarak görerek olumlu algıladı" dedi ve "Öyleyse, bu durum, ticaretteki gerginliği azaltacak ve yene olan akışları sınırlandıracak" diye konuştu.