Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, Topix Endeksi'nin Pazartesi gününü iki ayın en düşük seviyesinden kapatmasının ardından, Salı günü düşük hacimli işlemlerle yükseldi.

Gösterge endeksin yükselişinde elektronik ve telekomünikasyon şirketleri öncülük etti. Yen, Pazartesi günü ardı ardına dördüncü kez yükselmesinin ardından Salı günü geriledi.

ABD ve Güney Kore'nin gerçekleştirmeye başladığı ortak askeri tatbikatı değerlendiren yatırımcılar, Fed Başkanı Janet Yellen ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin Jackson Hole konferansındaki konuşmalarını bekliyor.

“Piyasa kararlı bir hareketten yoksun çünkü neyin geleceğini söylemek zor.” diyen Saison Asset Management Co. portföy yöneticisi Tetsuo Seshimo, “Yen yükseliyordu, bu trendin ısrarcı olma ihtimalinin bulunmasıyla birlikte Jackson Hole'dan sonra işlerin yön değiştirebileceği ihtimalini göz ardı edemeyiz.” şeklinde devam etti.

Topix Cuma günü Haziran'dan beri en kötü haftasını gerçekleştirdi. ABD'deki siyasi çalkantı, gösterge endeksin kayıplarında etkili oldu. Buna karşın Topix Endeksi, bu yıl yüzde 5.2 artıda bulunuyor.