Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dominos Pizza Türkiye Kurucusu ve DP Eurasia Üst Yöneticisi (CEO) Aslan Saranga, Türkiyede fast food ve evlere servis pazarı büyüklüğünün toplam 10 milyar lira olduğunu bildirdi.

Saranga, düzenlediği basın toplantısında, 21 yıl önce Dominos Türkiye olarak faaliyete başladıklarını, televizyon reklamları yaptıktan sonra şirketlerinin yüzde 40-50 büyüyerek 2008-2009da 100 dükkana ulaştığını bildirdi.

Son 5 yılda 400den fazla dükkan açtıklarını belirten Saranga, "Cirolarımız 3 mislinden fazla büyüdü. Bizim için de en önemli farklılıklardan biri 2013te Rusya pazarına girmemiz oldu." dedi.

Türkiyede fast food ve evlere servis pazarı büyüklüğünün toplam 10 milyar lira olduğunu bildiren Saranga, Türkiyede 81 ilin 69unda Dominos Pizza olarak bulunduklarını kaydetti. 

Saranga, "Rusya pazarına girdikten sonra 3 yılda 100 dükkan olduk. Bu da Dominos tarihinde ilk 100 dükkana ulaşma anlamında en hızlı büyüme." diye konuştu.

Bu yılın temmuz ayında şirketlerini Londra Borsasına açtıklarını hatırlatan Saranga, uluslararası, bölgesel bir şirket haline geldiklerini, Rusya, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistanda operasyonları bulunduğunu anlattı.

"Bugün Türkiyede 14 milyon kişi hayatında hiç pizza yememiş"

Aslan Saranga, başarılarının altında yatan nedenlerin başında, Türkiye pazarının güçlü potansiyelini hayata geçirebilmiş olmaları ve Dominos Pizzanın global olarak başarısı kanıtlanmış iş modelini yerele adapte edebilmelerinin geldiğini belirtti.

Evlere servis satışında siparişlerin Rusyada yüzde 60ın üzerinde, Türkiyede de yüzde 50ye yakınının dijital üzerinden geldiğini belirten Saranga, sadece evlere pizza servisi yapan firma olmadıklarını, aynı zamanda evlere servisi teknoloji ile yapan firma konumuna geldiklerini söyledi.

Rusyada merkez ofisleri bulunduğunu ancak genel olarak ana yönetim yerlerinin Türkiye olduğunu vurgulayan Saranga, bugün Rusya, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistanda 600 şubeleri bulunduğunu, Dominos Pizzanın bölgede bin 800 yeni restoran daha açma potansiyeli olduğunu bildirdi.

Saranga, bugün Türkiyede 14 milyon kişinin hayatında hiç pizza yemediğini, pizza yeme sıklığının da gelişmiş ülkelerin 3te biri seviyesinde bulunduğunu ifade ederek, "Avrupanın en kalabalık ve en genç pazarlarına hizmet veriyoruz. Hedef kitlemiz, toplam 240 milyon kişiden oluşuyor ve aynı zamanda harcama gücü giderek artan bir grup... Türkiyede 900, Rusyada bin 500 dükkana ulaşma potansiyelimiz olduğunu biliyoruz." şeklinde konuştu.