Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Işık FX Genel Müdürü Veli Kocatürk Bloomberg HT'deki Yatırım Bülteni programına konuk oldu. Kocatürk doların küresel çapta ciddi anlamda değer kaybetmesi ve Merkez Bankası'nın adımlarının Lira'nın güçlenmesindeki 2 önemli unsur olduğunu belirtti.

Kocatürk "Merkez Bankası farklı bir politikaya gitti, Döviz swapları ve faiz tarafında önemli kararlar aldı. Bu, diğer gelişen ülkeler açısından Türkiye'yi daha cazip hale getirdi. Bu süreç bir süre daha devam edebilir." dedi.

Merkez Bankası'nın harekete geçmesi yönünde siyasi söylemler olduğuna dikkat çeken Kocatürk "Merkez Bankası yüksek faizi sürdürmeye devam ederse TL'nin cazibesi devam edecek gibi görünüyor" diye konuştu.

YENİ HEDEF NERESİ?

Kurda 3.40'ın altında teknik olarak 3.35-3.37 bandına düşüş olabileceğini dile getiren Kocatürk "Fed'in bu sen bir kez daha faiz artırma ihtimali düşük görünüyor. Faiz artırım senaryosunu kenara bıraktık, Trump etkisi sürecek mi takip edeceğiz.

Kurda 3.40'ın altında ttunursak teknik olarak 3.35-3.37 bandına gidebiliriz. Ama Merkez Bankası faiz tarafında sıkıştırılacak diye düşünüyorum. Mevduat faizleri ve MB'nin politka faizinin düşürülmesine dair söylem gelebilir. Bu TL için olumsuz olur." değerlendirmesini yaptı.

Kocatürk "ABD'de enflasyona bakacağız, Irma kasırgası da çok kötü atlatılmazsa bu dolara bir miktar destek olur. Kurda 3.40-3.50 bandı bu ay ve önümüzdeki ay içinde korunmaya devam edebilir" şeklinde devam etti.