Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kırmızı et fiyatlarındaki yüksek seyir tarım sektörünün öncelikli tartışma konuları arasındaki yerini koruyor.

Bugüne dek büyükbaş ve küçükbaş canlı hayvan ithalatından karkas et ithalatına kadar pek çok formül deneyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı şimdi yeni bir proje ile halka ucuza kırmızı et ulaştırmayı planlıyor.

Hafta sonu bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Et ve Süt Kurumu’nun bazı zincir marketlerde reyon kiralayacağını açıkladı.

Bu reyonlarda kurumun mührünü taşıyan kuşbaşı et ve kıyma satılacağını belirten Bakan Fakıbaba, amacın öncelikle dar gelirlilerin kırmızı ete ulaşabilmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Projenin en geç 2018 yılında hayata geçmiş olacağını söyleyen Fakıbaba, Et ve Süt Kurumu’nun reyon kiralayacağı marketleri seçerken Türkiye’nin her yerinde ve mahallelerde bulunmasına dikkat ettiklerini söyledi.

Fakıbaba, "Her yıl kırmızı ette 150 bin ton açık var. Bu durumda her yıl 150 bin ton et ithal etmemiz lazım. Biz bunu nasıl azaltabiliriz? Şu an bunların planlarını yaptık" diyen Fakıbaba, dar gelirli vatandaşın ucuza et yemesi için de ESK'nın misyonunu şöyle açıkladı: "Belirli marketlerde reyon satın alıp, oralarda Et ve Süt Kurumu'nun ürünlerini satmayı planlıyorum."

Fakıbaba, bu konuda talimatın bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildiğini belirtti.