Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi üretiminin üçüncü çeyreğin ikinci ayı olan ağustosta da güçlü büyümesine devam ettiğini belirterek, "Bu veriler üçüncü çeyrekte de ülke büyümesinin sürükleyici gücünün sanayi üretimi olacağını göstermektedir." ifadesini kullandı.

Özlü, yazılı açıklamasında, ağustos ayı sanayi üretim endeksini değerlendirdi.

Söz konusu ayda takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 arttığına işaret eden Özlü, "Sanayi üretimi üçüncü çeyreğin ikinci ayında da güçlü büyümesine devam etmiştir. Bu veriler üçüncü çeyrekte de ülke büyümesinin sürükleyici gücünün sanayi üretimi olacağını göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

"Sanayimiz ekonominin tamamını yukarıya taşımaya devam edecek"

Orta Vadeli Program'da (OVP) 2017 yılı büyüme tahmininin yüzde 5'e yükseltildiğine değinen Özlü, "OVP'de önümüzdeki dönemlerde de ülke büyümesinin sanayi öncülüğünde gerçekleşeceği, ana hedefin ürettiğimiz ürünlerde katma değerin, dolayısıyla rekabetçiliğin artırılması olduğu anlaşılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Özlü, OVP'deki hedeflere dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu programda sanayicinin karşılaştığı bürokratik engellerin azaltılmasından, sanayide dijital dönüşümün hızlandırılmasına ve finansmana erişim noktasında yeni enstrümanların kazandırılmasına kadar birçok alanda hedef belirlenmiştir. Hükümetimizin, sanayicimizin her daim yanında olması ve üretime odaklanması sanayicimize ayrı bir güç vermektedir. Önümüzdeki dönemlerde pazarların toparlanmaya başlamasıyla sanayimiz ekonominin tamamını yukarıya taşımaya devam edecektir."

AA