Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Katalonya'ya dair haberlerin risk iştahını artırmasının yanı sıra ABD vergi reformuna dair endişeler ve artan jeopolitik riskler para birimlerinin karışık seyretmesine neden oldu. Tayvan doları en büyük yükselişi kaydederken Kore wonu ve offshore yuan düştü. Çoğu hazine tahvili yatay seyretti, MSCI EM Asya Endeksi 2. günde de yükseldi.

Singapur'daki Oanda Corp.'ta trading birimi müdürü olan Stephen Innes Katalan endişelerinin ileri bir tarihe ötelendiğini, yuanın güçlendiğini, bunların da Asya para birimleri için pozitif olduğunu kaydetti.

ÇİN

Şanghay ve Hang Seng Borsaları yükseldi.

Onshore yuan Salı günkü %0.65'lik yükseliş sonrası yatay seyretti. 10 yıllık tahvil faizi de fazla değişmedi.

GÜNEY KORE

Won erken saatlerdeki yükselişini tersine çevirdi, Kospi endeksi 4. günde de yükselirken 10 yıllıklar %2.42'de yatay seyretti.

ENDONEZYA

Rupi ve 10 yıllık tahviller fazla değişmezken Jakarta borsası geriledi.

Hisse senedi piyasalarından net yabancı çıkışı 29. günde de sürdü, bu en az 1998'den beri görülen en uzun süreli trend oldu.

TAYLAND

Baht yükselirken 10 yıllık tahvilin faizi geriledi.

MALEZYA

Ringit yükseldi, 10 yıllıklar yatay seyretti, Borsa geriledi.

FİLİPİNLER

Peso ve borsa düştü

TAYVAN

Dolar ve Taiex borsası yükseldi. 10 yıllıklar yatay setretti.

ARAŞTIRMA

Commonwealth Bank of Australia yolladığı bir notta "Trump hükümetinin agresif mali teşvikleri uygulayacağına dair endişeler dolar üzerinde baskıya neden olabilir ancak akşamki Fed tutanakları Aralık'ta faiz artış beklentisini güçlendirebilir, bu da doları destekler" yorumuna yer verdi.