Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Paara Fonu (IMF), küresel büyümenin gelecek yıllarda yavaşlama riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Kurum, çok düşük enflasyonu ve artan jeopolitik riskleri işaret etti.

Washington'da Cumartesi günü yayınlanan bildiride "Enflasyonun gelişmiş ekonomilerde hedefin altında olması ve birçok ülkede potansiyel büyümenin zayıf kalması nedeniyle toparlanma henüz tamamlanmadı" dendi. Bildiride "Kısa vadeli riskler büyük ölçüde dengeli, fakat rahatlığa yer yok çünkü orta vadeli ekonomik riskler aşağı yönlü ve jeopolitik tansiyon yükseliyor." ifadesi yer aldı.

Panelde hangi jeopolitik risklerin en fazla endişeye sebep olduğu belirtilmedi. ABD ve Kuzey Kore geçtiğimiz haftalarda Pyongyang'ın nükleer silahlanması konusunda gerginlik yaşamıştı.  Cuma günü ise ABD Başkanı Trump'ın hedefinde bu kez İran vardı. Diğer yandan İngiltere'nin Avvrupa Birliği'nden (AB) ayrılması konusunu da küresel endilekeri tetikleyen önemli bir konu.

Panelde, küresel görünümün güçlendiğine, artan yatırımlara, sanayi üretimine ve güvene de vurgu yapılarak, kilit önemdeki zorlukların aşılması konusunda uygun ortamı hazırladığına dikkat çekildi.