Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

ABD'nin Türkiye Adalet Bakanlığı'ndan bir heyete vize vermediğine yönelik haber akışı daha sonra yalanlansa da doların Lira karşısında yükselmesinde etkili oldu.

Dün 3.75'in üzerine yükselen kur bugün kayıplarının bir kısmını geri verdi. Kur saat 23:05 itibariyle 3.7727 seviyesinden, Euro/TL 4.44'den işlem görüyor.



"3.81 GÖRÜLEBİLİR"

Kapital FX'ten Enver Erkan "Destek haline gelmiş olan 3.71 piyasada normalleşme için izleyeceğimiz ilk seviye olarak görünürken, güncel direnç 3.76’nın aşılması durumunda teknik olarak kurda 3.81 hareketi görülebilecektir." değerlendirmesini yaptı.

Yurt içinde bugün kuru etkileyecek önemli bir veri akışu bulunmuyor, ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve yeni kontu satıoşları izlenecek.

ABD Merkez Bankası'nın yeni Başkanı'nın kim olacağına dair soru işaretleri de sürüyor. Konuya yakın bazı kaynaklar Fed Başkanı Yellen'ın ABD Başkanı Trump ile geçen hafta gerçekleştirdiği görüşmeyi 'etkileyici' olarak nitelendiriyor.

Ak Yatırım yolladığı bir notta "Trump’ın Fed Başkanlığı konusunu parti üyelerine danıştığı ve Taylor isminin öne çıktığı vurgulanıyor. Piyasa bahis oranlarına bakıldığında Powell’a %55, Taylor’a %28 olasılık tanınıyor." yorumunu yaptı.

Kimi uzmanlar Fed’de şu an görev yapan Jerome Powell'in Yellen olmazsa gelişen piyasalar için en olumlu seçenek olduğuna dikkat çekiyor.

MERKEZ BANKALARI RADARDA

Haftanın devamında 2 önemli gelişme öne çıkıyor; Türkiye ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı.

TCMB'nin bu toplantıda sıkı duruşunu sürdüreceği ve faiz oranlarında değişiklik yapmayacağı düşünülüyor. Merkez'in kararı Lira'nın hareketinde belirleyici olacak. Jeopolitik riskler, ABD ile vize geriliminde yaşanan gelişmeler de piyasaların radarında kalmaya devam edecek.

Avrupa Merkez Bankası'nın ise yarınki toplantıda varlık alım programının azaltılmasına dair planını açıklayacağı öngörülüyor.