Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, Mart'tan bu yana olen en yüksek seviyesine çıktı. Traderlar, Fed başkanlığına getirilecek yeni adayın daha şahin olma ihtimaline göre pozisyon alıyor. 

Fed başkanlığına aday olarak gösterilen Stanford Üniversitesi ekonomisti John Taylor'un bu pozisyona geleceğine ilişkin ihtimaller yükseldi. Taylor, para politikasına kural tabanlı bir yaklaşıma sahip olmasıyla biliniyor. 

PredictIt bahis piyasası, Taylor'un Fed başkanlığa gelme ihtimalinin gün boyunca yüzde 17'den yüzde 31 seviyesine çıktığını gösterdi. Şu an Fed yönetim kurulunda görev yapan ve merkeziyetçi olarak addedilen Jerome Powell ise, yüzde 53'lük bir ihtimalle aday listesinin başında yer alıyor.  

10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, Salı günü New York'taki işlemlerin son saatlerinde Mart ayının sonlarından beri gördüğü en yüksek seviye olan yüzde 2.42'ye yükseldi. Yüzde 2.4 seviyesi ise önemli bir psikolojik eşik olarak görülüyordu. Gösterge faizler, Çarşamba günü Londra'daki işlemlerin erken saatlerinde ise yüzde 2.41 seviyesinde seyretti. 

FT