Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın parasal teşvik programından çıkmaya ilişkin detayların verileceği Perşembe günkü politika toplantısının öncesinde yen karşısında geldiği yaklaşık iki yılın en yüksek seviyesinden geriledi. 

Euro/yen, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin aylık tahvil alımlarını 60 milyar euro kadar kısmaya başlayacağı ve enflasyonun hızlanmasını beklerken tahvil alımlarını azaltmaya devam edeceği yönündeki fiyatlamalara bağlı olarak Çarşamba günü 2015 yılının Aralık ayından bu yana olan en yüksek seviyesine tırmandı. 

Dolar ise, piyasalar ABD vergi reformu sürecinde ilerleme ve Fed başkanlığına getirilecek yeni ismi beklerken biri hariç tüm G-10 paraları karşısında değer kaybetti. 

Tokyo'da Mizuho Securities Döviz başstratejisti Kengo Suzuki, "Draghi'nin, euronun ve tahvil faizlerinin daha fazla tırmanmasının önüne geçmek adına, gerektiği takdirde teşviklerin süresinin uzatılacağı ihtimali konusunda güven vererek dengeli açıklamalarda bulunması muhtemel" şeklinde konuştu. 

Euro/yen, Çarşamba günü 2015'in Aralık ayından bu yana geldiği en yüksek seviye olan 134.50'yi görmesinin ardından yüzde 0.1 düştü ve 134.18 seviyesine geldi.