Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:50'de güncellendi)

Fed'in beklendiği gibi faizlerde değişikliğe gitmemesi ve ekonomik büyümenin güçlü seyrine vurgu yapmasının ardından ABD hisse senetleri karışık seyir izledi ve dolar ilk tepki olarak az miktardaki kazancını sildi. ABD Doları sonrasında yönünü yukarı çevirdi. Düşük semayeli şirketler, vergi reformu beklentilerinin belirsizliğini korumasıyla, Ağustos'tan beri en sert düşüşünü kaydetti.

S&P 500 Endeksi, Fed'in Aralık faiz artırımı için büyümenin yeterince güçlü olduğu yönünde sinyal vermesi ardından yükseldi. Russell 200 Endeksi, vergi indirimi konusunda olası bir başarısızlığın en fazla küçük şirketleri olumsuz etkleyeceği spekülasyonu ile geriledi. Avrupa hisseleri iki yılın zirvesine ulaştı ve Tokyo'dan Sydney'e hisseler şirket karlarıyla tırmandı.

ABD'de hisse senedi piyasaları, beklentilerin değişmesi ve manşetten manşete değişiklik göstermesiyle vergi planına tepki vermeyi sürdürüyor. Kongre konuya ilişkin detayları Çarşamba günü açıklayacaktı fakat en azından Perşembe gününe ertelendi. Trump, ilgili tasarının Şükran Günü'nden önce geçmesini bekliyor.

Robert W Baird'da kurumsal hisse senedi işlem biriminde idari direktör Michael Antonelli, "Piyasa masaya vurup 'Plan nerede? Neden henüz görmedim? Zaman azalıyor.' diyor. Russel 2000 Endeksi şimdiye kadar günün her saniyesi düşüş kaydetti" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Hisse Senetleri

S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 14:03'de yüzde 0.2 artarak 2,579.98 puan oldu. Dow Jones Endeksi, yüzde 0.2 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.4 arttı.

Japonya'da Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.9 tırmanarak 21 yılın zirvesine ulaştı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 tırmanarak yaklaşık 10 yılın en yüksek seviyesine geldi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.9 artarak iki haftadan uzun bir sürenin zirvesine tırmandı.

Para birimleri

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yaklaşık yüzde 1 yükseldi. Euro/Dolar paritesi yüzde 3 düşerek 1.1615 seviyesinden işlem gördü. Japon Yeni ise dolar karşısında yüzde 0.5 değer kaybederek 114.20'den (Yaklaşık 6 haftanın en düşük seviyesi) alıcı buldu.

Hazine tahvilleri

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan yükselerek yüzde 2.36'ya tırmandı. Almanya'da benzer vadelillerin faizi 2 baz puan artarak yüzde 0.38'e yükseldi. Japonya'da 10 yıllıkların faizi 1 baz puan azalarak yüzde 0.061 seviyesine (üç haftadan uzun bir sürenin en düşük seviyesi) geriledi.

Emtia

WTI petrolün varili sekiz ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.3 ekside 54.23 dolardan alıcı buldu. 

West Texas Intermediate crude slipped 0.3 percent to $54.23 a barrel, after touching the highest in eight months. Altın vadelileri yüzde 0.6 artarak onz başına 1,278.50 dolardan alıcı buldu. Bakır yüzde 1.6 yükselerek 3.15 dolara tırmandı.

(21:50'de güncellendi)