Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Piyasaların ABD'de açıklanan Cumhuriyetçilerin vergi reformu tasarısını çok etkileyici bulmaması doların düşmesine neden oldu.

MSCI EM Asya Endeksi yükselirken çoğu hazine tahvili yükseldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi dün %0.2 düşüş sonrası yatay seyretti. Yatırımcılar şimdi bugün gelecek ABD tarım dışı istihdam verisini bekliyor.

ÇİN

Yuan gerilerken Şanghay Borsası %0.7 düştü. 10 yıllık tahvilin faizi 1 baz puan yükselerek %3.89 oldu.

GÜNEY KORE

Won 5. günde de yükseldi ve Temmuz'dan beri en büyük haftalık artışa ilerledi. Ülkede cari fazla 12.2 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı.

10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan düşerek %2.51 olurken Kospi endeksi %0.2 geriledi.

HİNDİSTAN

Rupi Ağustos'tan beri en büyük haftalık yükselişe ilerledi. Fed'in faizleri kademeli artıracağı beklentisi ve tahvil piyasasına girişler bu artışı destekledi.

ENDONEZYA

Rupi 2 haftanın zirvesine çıktı ve Eylül'den beri en büyük artışa hazırlandı. 10 yıllığın faizi 3 baz puan düşüşle %6.74 oldu, Jakarta borsası %0.6 geriledi.

TAYLAND

Baht 3 haftadaki ilk yükselişine ilerledi. Küresel yatırımcılar dün net 4.0 milyar baht değerinde tahvil, 47.8 milyon dolar değerinde hisse senedi sattı.

MALEZYA

Ringit bugün düştü ancak petroldeki yükselişin etkisiyle haftalık bazda yükseldi. 10 yıllık tahvil faizi 14 baz puan artışla %4.15 oldu, gösterge endeks %0.1 arttı.

FİLİPİNLER

Peso 2 haftanın zirvesine çıktı, borsa bugün %0.7, haftalık bazda ise %3.4 arttı.

TAYVAN

Yerel para birimi dolar yatay seyretti, haftalık bazda %0.4 değer kazandı. Taiex borsası bugün yatay seyretti, 10 yıllığın faizi 1 baz puan düşerek %1.275 oldu.