Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

TOBB Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Atılım Murat kurun ateşi düşmezse Merkez Bankası'nın faiz arttırabileceğini belirtti.

Merkez Bankası'nın bugünkü rezerv opsiyon ve reeskont kredilerine yönelik adımlarını Bloomberg HT'ye değerlendiren Murat, bankanın dolaylı para politikası araçlarıyla hamle yaparak varlığını hissettirdiğini söyledi.

Bu hamlelerin şu an sınırlı etkisi olduğunu belirten Murat "Merkez Bankası dolaylı araçlarla biraz daha müdahale etmeye çalışacak. Eğer kurun ateşi düşmezse faizi önümüzdeki dönemde artırabilir. Ama önce bu hamleleriin sonuçlarını görmek isteyecektir" dedi.

Kurda tarihi zirvenin 3.94 olduğunu hatırlatan Murat, "son 1-2 ayda günlük bazda sert hareketler olabiliyor, onun için tarihi zirveyi geçtiği anda Merkez Bankası önlemleri sıklaştıracaktır." dedi.

Dolar/TL güne 3.88 seviyelerinde başlamasının ardından Merkez Bankası'nın bugünkü hamleleriyle 3.85'e kadar geriledi. ING Bank Trader Masası Grup Müdürü Murat Yardımcı da Bloomberg HT'ye Merkez Bankası'nın adımlarının olumlu olduğunu ancak kurun piyasada dinamikleriyle belirleneceğini dile getirmişti.