Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(Güncellendi 13:09)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den seçim barajı için, "Yüzde 10'luk seçim barajı düşürülmeli" dedi. "Partimizin seçim barajı sorunu yok" diyen Bahçeli, MHP'nin erken seçimden yana olmadığını da söyledi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de yüzde 10 olan seçim barajını "ağır" olarak yorumlayarak, bu oranın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bahçeli "yüzde 10 barajı ittifaklarla veya başka kararlılıklarla aşılabilir duruma geldi. Türkiye'de iki şeye dikkat etmek gerekiyor: Zorlamalar ve dayatmalarla birilerini öldürerek kendini yaşatma yerine hep beraber nasıl yaşarız? Demokrasi içinde bunu nasıl başarırız? Türkiye'yi nasıl bir istikrar, normalleşme sürecine getirebiliriz konusunda bir uzlaşmaya varacak çalışma yapmak lazım" dedi.

YENİ SEÇİM BARAJI ORANI

Bahçeli, "Yüzde 5, 7 mi olur yoksa 10 kalır, böyle mi devam etmesi gerekir. Bunu yaparken bir başka parti yok sayıp, ezerek kendine bir yol çizmeye çalıştığında onun da bir anlamı olmadığı görüldü. Bunlardan ders çıkarmak lazım." diye konuştu.