Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner Bloomberg HT'deki Akıllı Para programına konuk oldu.

Deriner Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüşmesinden gelecek açıklamaların olumlu olacağını ve rahatlamaya neden olabileceğini ifade etti.

Piyasalarda yaşanan dalgalanmaları yorumlayan Deriner faiz, Borsa ve kurdaki hareketlerde tutarsızlık olduğunu belirtti. Deriner "faiz yukarı gitti, Döviz yukarı gitti, borsanın o zaman aşağı gelmesi lazım öyle olmadı. Bir kere piyasalarda Halkbank'ın başlayacak davasının etkisini görüyoruz. İkincisi ABD ile ilişkilerin tam ne olacağını kestiremedik. (Başbakan Yıldırım'ın Pence ile görüşmesinin ertelenmesi) Bu 2 günlük erteleme de piyasada etkili oldu." açıklamasını yaptı.

Deriner "fiyatlar normalize oluyor diyebiliriz. Dövizin belki bu kadar yukarı gitmemesi gerekiyordu, o biraz geri geldi. Borsa da çok yukarı gitmişti, bir anormalliği düzeltiyor. Ben döviz ve faiz tarafında iyimserlik gelebileceğini düşünüyorum..Bu seviyedeki faizin hala dövizi aşağı çekmemesi de enteresan. Önümüzdeki birkaç gün bizim açımızdan önemli olacak" dedi.

3.90'IN ÜZERİNE ÇIKAR MI?

Genel bakış açısında bir güven oluşursa kurun o zaman gevşeyeceğini belirten Deriner kurun 3.90'ın üstüne gitmesi için çok kötü bir beklenti olması gerektiğini dile getirdi.

Merkez Bankası'nın çok fazla hareket alanı olmadığını ve faiz artırmayacağını söyleyen Deriner "Faiz indirimi gelir mi dediğimiz dönemde de indirim yapmamıştı. Şimdi de faiz artırım isteği oluştu ama artırım yapmayacak diye düşünüyorum. Şu an bir faiz artışı beklemiyorum" ifadelerini kullandı.