Advertisement
HABERLER ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump, Vietnam'ın Danang kentinde düzenlenen APEC zirvesinde bir araya geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, iki liderin Suriye üzerine ortak bir açıklama yapmayı onayladığını belirtti.

Açıklamanın, iki başkanın buluşması için özel olarak hazırlandığı belirtildi.

Açıklamada, iki liderin terör örgütü DEAŞ'la ortak mücadelenin sürdürülmesi ve tehlikeli olayların engellenmesi için ortak iletişim kanalları kurulması için anlaşmaya vardıkları belirtildi.

İki lider, Suriye'nin egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne bağlılık üzerine anlaşmaya vardı.

Suriye'de askeri çözümün olmadığına vurgu yapılan anlaşmada, tüm taraflar Birleşmiş Milletler öncülüğünde Cenevre'de yapılan barış görüşmelerine davet edildi.

TRUMP: SURİYE'DE ÇOK SAYIDA HAYATI KURTARACAĞIZ

Da Nang'da yapılan APEC zirvesinin ardından başkent Hanoi'ye geçen ABD Başkanı Donald Trump, burada Putin ile görüşmesine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Trump, Putin ile görüşmesinin Suriye'de çok sayıda hayatı kurtaracağını söyledi.

Putin ile zirve sırasında 2-3 kısa konuşma yaptığını belirten ABD Başkanı, karşılıklı olarak sıcak bir his içerisinde olduklarını söyledi.

Trump, görüşmelerde Putin'e ABD seçimlerine müdahale edip etmediklerini tekrar sorduğunu ve Putin'in iddialarını tekrar reddettiğini söyledi. Trump, ABD'de devam eden soruşturmanın, Rusya ile iyi ilişkiler kurmanın önünde bir engel olduğunu ve suçlamaların Putin için bir hakaret olduğunu belirtti.

PUTİN'DEN AÇIKLAMA: TRUMP OLDUKÇA SICAKTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Trump ile görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin, "İstediğimiz her şeyi konuştuk" sözleriyle görüşmeyi özetlerken, Trump'ın görüşmede oldukça kibar olduğunu söyledi.

İki ülke heyetlerinin problemlerin çözümü için diyalog kurmalarıı sağlamak için bir yol bulmaları gerektiğini belirten Putin, iki lider arasında resmi görüşme yapılamamasını program yoğunluğuna bağladı.

Trump'ın anlaşması kolay, eğitimli bir insan olduğunu belirten Putin, Suriye ile ilgili yapılan ortak açıklamanın olağanüstü derecede önemli olduğunu belirtti.

Putin ayrıca, Rus medyasının ABD seçimlerine etkisi olduğu iddialarını ifade özgürlüğüne bir saldırı olduğunu söyledi.

Rus lider, Trump'ın seçim kampanyası ekibinin başında bulunan Paul Manafort'un Rusya ile bağlantısı olduğu iddialarının ise uydurma olduğunu ifade etti.