Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Tanto Capital Partners Ceo’su Ozan Özkural piyasalardaki çalkantının politik risk algısından kaynaklandığını bildirdi.

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk olan Özkural "özellikle ABD'de Zarrab davasının sonucunun ne olacağı, bankalara gelecek muhtemel yaptırımların ne olacağı konuları konuşulurken bu durum kendini kurda da hissettirmeye başladı." dedi.

Merkez Bankası'nın önlem almaya devam edeceğini belirten Özkural "Ancak Türkiye'deki politik risk algısı ve Türkiye-ABD ilişkilerinin net olmaması artık kendini hızla piyasalarda hissettirmeye başladı" değerlendirmesini yaptı.

"MERKEZ BANKASI GÜÇLÜ MESAJ VERMELİ"

Meksa Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Figen Özavcı Gümülcineli Merkez Bankası'nın fonlamayı GLP'ye çekerek aslında faizi yükselttiğini belirtti. Özavcı "Kasım ayında zaten iyi bir piyasa beklemiyorduk. Ancak yurt dışından gelen haber akışının piyasayı paniğe sevk etmesi TL'de beklenenden daha fazla satışa neden oldu" dedi.

Merkez Bankası'nın 'orada olduğu' mesajını net vermesi gerektiğini vurgulayan Özavcı "MB, piyasadaki tansiyonu yükselten haber akışına engel olamasa da TL'yi savunduğu mesajını güçlü şekilde piyasaya vermeli." dedi.