Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 3 Ocak 2018

1- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında partinin genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eski Milli Eğitim Bakanı merhum Tevfik İleri'yi anma programına katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki erbaş ve erlerin sağlıklı, güvenli beslenmesini sağlamak, yerli ürün temin etmek ve çiftiye destek olmak amacıyla "Gıda Maddeleri Tedarikine" ilişkin protokolü imzalayacak.

(Ankara/10.15)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Irak Su Kaynakları Bakanı Hasan Cenabi'yle makamında bir araya gelecek.

(Ankara/10.00)

EKONOMİ

1-​ Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Wyhndham Otel'de aralık ayı ve 2017 yılı ihracat rakamlarını basın toplantısında açıklayacak.

(Ankara/10.30)

2- TÜİK, aralık ayı ve 2017 yılı enflasyon rakamlarını duyuracak.

(Ankara/10.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekim finansal kesim dışındaki firmaların Döviz varlık ve yükümlülüklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İran'ın Meşhed kentinde başlayan ve ülkenin birçok bölgesine yayılan protestolar ve yansımaları takip ediliyor.

(Tahran)

2- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

KÜLTÜR SANAT

1- Cem Yılmaz’ın senaryosunu yazdığı ve pek çok ünlü oyuncunun rol aldığı "Arif V 216" filminin basın özel gösterimi oyuncuların katılımıyla Kanyon AVM'de yapılacak.

(İstanbul/13.00)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanması, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda sürecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişiminde, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin şehit edilmesi ve 49 kişinin yaralanmasına ilişkin tutuklu 15 sanığın yargılanmasına, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- İzmir'de, "Askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki mensupları hakkında açılan davada 102 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İzmir/10.00)

- Siirt'te, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında valiliği abluka altına almaya çalışan, aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu 99'u tutuklu 332 sanığın yargılandığı davanın duruşması sürecek.

(Siirt / 09.30)

- Denizli'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da aralarında yer aldığı 40'ı tutuklu 64 sanığın yargılandığı davanın duruşması, Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

(Denizli/09.30)

- Mersin'de, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, aralarında eski Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın da bulunduğu ikisi firari 20'si tutuklu 29 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Mersin/09.30)

AA