Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bu hafta Merkez Bankası ve Fitch'in Türkiye değerlendirmesi piyasaların radarında olacak. Genel beklenti 2018'in ilk toplantısında TCMB'nin faiz oranlarında, Fitch'in de kredi notunda bir değişiklik yapmayacağı yönünde.  

Bloomberg HT'de İlk Söz programına konuk olan İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner Merkez Bankası'ndan faiz artırımı beklemediğini belirtti.

Deriner "Dövizde bir gevşeme oldu. Enflasyonun da geri geleceği beklentisiyle bekleyip görecektir, yurt dışındaki gelişmelerde de acil faiz artışını gerektiren bir durum yok ve hala dünyada en yüksek faiz veren ülkelerden biriyiz, dolayısıyla dövizin bu kadar sakin olduğu bir ortamda faiz arttırmayacaktır" değerlendirmesini yaptı.

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy da Merkez Bankası'nın faiz oranlarında dğeişikliğe gitmeyeceğini belirtiyor.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistler de faizlerde değişiklik beklemiyor.

FITCH BEKLENTİSİ

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in cuma günü Türkiye'nin not kararına ilişkin olarak olumlu veya olumsuz birşey beklenmediğini belirten Deriner bu nedenle piyasaların oraya yönelik pozisyon alacağını düşünmediğini kaydetti.

TCMB'nin faiz kararı Perşembe, Fitch kararının Cuma günü açıklanması bekleniyor. Fitch’in Türkiye kredi notu BB+ ile yatırım yapılabilir seviyenin bir kademe altında, not görünümü ise durağan.