Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin operasyonu için hazırlıkların tamamlandığını açıklamasıyla 3.83'e yükselen Dolar/TL dün akşam saatlerinde ise 3.79 seviyesine çekilmişti. Kur yeni günde %0.7 artışla 3.82 seviyelerinde. Bugün gerçekleştirilmesi beklenen Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantılarında alınacak kararlar yakından izlenecek.

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan dolar/TL kurunun 3,80 üzerinde kalıcılık sağlama ihtimalinin devam ettiğini belirterek "bu durumda da 3,85 bandı olası realizasyon noktası olarak izlenebilir. Kurda yakın vadeli destek ise 3,76 seviyesindedir" değerlendirmesini yaptı.

Yurt içinde bugün kritik bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de sanayi üretim verisi izlenecek. Yarın TCMB faiz kararını, Cuma günü Fitch Türkiye'nin kredi notu görünüme ilişkin değerlendirmesini açıklayacak.

Çoğu uzman TCMB'nin bu toplantıda faizlerde bir değişiklik yapmasını beklemiyor, ancak kimi uzmanlar TL'deki hareketlerin MB'nin bir aksiyon almasına neden olabileceğini belirtiyor. Fon Yöneticisi Volkan Sarı dün Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede Suriye riskiyle Dövizde daha sert hareketler gerçekleşmesi halinde Merkez Bankası'nın harekete geçebileceğini söyledi.