Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün Afrin operasyonu etkisiyle sert yükselen Dolar/TL 3.84 seviyelerinden geri çekilirken Borsa ise yükselişini sürdürüyor. Uzmanlar piyasalardaki iyimserliğin nedenlerini Bloomberg HT'ye anlattı.

Saxo Capital Yurtdışı Piyasalar Koordinatörü Özgür Hatipoğlu dünya endekslerinde de yukarı hareket olduğunu hatırlatarak "ABD'de vergi yasası ve federal hükümetin tekrar açılmasıyla iyimser hava sürüyor. Bizde piyasaların yükselişinde harekatın risklerinin tanımlanabilir hale gelmesi, diğer devletlerle orada çarpışma riskinin neredeyse sıfırlanması etkili oldu" diye konuştu.  

Omurga Portföy Genel Müdür Yardımcısı Aybek Sel ise buradan gelecke haber akışının önemli olacağına dikkat çekiyor.

Sel konuya dair "Biz harekata başladığımızda diğer ülkelerin özellikle ABD ve Rusya'nın tavrı konusunda yatırımcı kafasında endişeler vardı, bu endişelerin rahatladığını görüyoruz. Bundan sonra harekat kadar dengelerin ne olacağı çok önemli. Bu konuda henüz birşey bilmiyoruz. Şu an piyasa sakinleşti ama ileride haberler veya gelişmelerle huzursuzluk ihtimali her zaman var. Bundan sonra da  jeopolitik riskin piyasaları etkilemesini bekliyorum" şeklinde konuştu.