Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Noor CM Pazarlama Müdürü Ahmet Uluhan Avrupa Merkez Bankası'ndan bugün sürpriz bir şey beklemediklerini ancak Başkan Draghi'nin konuşmasının önemli olacağını söyledi.

Yatırım Kulübü programına konuk olan Uluhan "2018'e dair genel projeksiyon paylaşılacaktır. Sıkılaşmada nasıl politika izleyeceği en büyük soru işareti. Tahvil alımları Eylül'e kadar devam etmekte. Yıl sonuna kadar 10'ar milyar euroluk indirimle tamamen sonlanacağı konuşuluyor. Ama sonrasına dair AMB'nin Politikalarına dair çok ciddi netlik yok." diye konuştu.

Yurt içi piyasalarda Afrin harekatı şokunun çabuk atlatıldığını kaydeden Uluhan "ABD ve Avrupa Birliği'nden ılımlı yaklaşımlar gelmesi belki politikaların daha farklı evrilmesi açısından olumlu gelişmelerdi. Bu operasyonun barındırdığı riskleri takip etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"BorsaLARDAKİ COŞKU DEVAM EDEBİLİR"

Dünya piyasalarındaki iyimserliğin devam edebileceği öngören Uluhan konuya dair şu açıklamayı yaptı; "Fed'in sıkılaşma sürecinin korkulur biçimde olmadığını piyasa algıladı. Diğer Merkez Bankalarına dair de duyulan bir endişe yok..

Bu açıdan bakınca piyasaları endişeye sevk eden bir durum görünmüyor. Küresel büyümede olumlu bir süreç var. Bu sene de benzer şekilde beklentiler yukarı revize ediliyor. Bunlar borsalar cephesinde risk iştahının bu yıl da devam edeceğini göstermiş oldu. Piyasalardaki bu coşku devam edecek diye düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.