Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tacirler Yatırım Başekonomisti Özlem Bayraktar Gökşen bu akşamki Fed kararından beklentilerini Bloomberg HT'deki Küresel Piyasalar programında anlattı. Gökşen Fed'in bugün Mart ayında faiz artışı sinyali vermesinin fiyatlamaları çok etkilemeyebileceğini söyledi.

Gökşen "Sözlü yönlendirmede Mart ayını işaret edecek mi bakacağız ancak böyle birşey olsa da çok ciddi fiyatlama beklememek lazım. Zaten fiyatlamalarda Mart ayı faiz artışı var" dedi.
 
Ekonomik aktivite ve istihdam görünümüne dair söylemde bir değişiklik beklemediğini belirten Gökşen "aralık toplantısından bu yana genel trend yolunda gidiyor. Enflasyonda belki söylemini şahin hale getirir, ama Mart'ı işaret etse dahi ekstra fiyat etkisi olmaması lazım" değerlendirmesini yaptı.

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy ise Yellen’ın son toplantısında Fed’in faiz oranında değişiklik beklenmediğini belirterek "Bugün basın toplantısı yapılmayacağını ve yeni projeksiyon açıklanmayacağını belirtelim. Fed fonları vadeli kontratları Mart, Haziran ve Aralık toplantıları olmak üzere bu sene 3 faiz artışı fiyatlıyor. Diğer bir ifadeyle piyasa artık Fed yetkililerinin medyan tahmini kadar faiz artışı fiyatlıyor." ifadesini kullandı.