Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

CNBC'ye konuşan Banco Santander Yönetim Kurulu Başkanı Ana Botin Merkez Bankaları'nın parasal teşviklerini azaltmasının piyasalarda şok etkisi yaratabileceğini ancak bunun 2018'de olmayacağını belirtti.

Küresek büyüme ve enflasyonda kriz seviyelerinden toparlanmaların görülmesiyle Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası ve Fed faiz oranları artırmaya veya tahvil alımlarını azaltmaya başladı.

Botin konuya dair "10 yıldır ABD'de'de büyüme gördük, İspanya da 4-5 yıldır büyüyor. Parasal genişlemelerden çıkıldığında türbülans yaşanma ihtimali var ancak bunu öngörmek zor" diye konuştu. Botin, bu riskin 2018'den ziyade 2019'da gerçekleşmesini daha olası bulduğunu da belirtti.

"TRUMP'IN ADIMLARI EKONOMİ İÇİN İYİ"

Botin ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın şimdiye kadarki icraatlarının ekonomi için iyi olduğunu söyledi. Botin "Lafa değil, icraatlara bakmak gerekir. Şimdiye kadarki icraatlar ekonomi için iyiydi" yorumunu yaptı.

Botin hükümetin finans yetkililerinin sektörün güçlü kalması için istekli olduğunu, aynı zamanda bankaların büyümesini desteklediklerini belirtti.