Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Garanti Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Tufan Cömert Fed'in dünkü söylemleri sonrasında Mart'ta faiz artışına kesin gözüyle bakıldığını ancak 2018 için şimdiden 4 ya da daha fazla faiz artışı yapılacağını söylemenin yanlış olacağını söyledi.

Cömert konuya dair "Fed'in Yönetim Kurulu'na nasıl üyeler atanacağı önemli. Daha şahin tarafa kayabilir, fakat buna bakıp da ABD 2018'de 4 veya 5 faiz artıracak diyemeyiz, verileri görmemiz lazım." diye konuştu.

Borsa VE DOLAR

Cömert "Kısa vadede karlar ve halka arzla dolayısıyla para çıkışı olacak, ancak yabancıların girişi de olacak. Bakıldığında kısa vadede ABD borsalarından yana kaygılanacak birşey yok. Yakın vadede 115-120 bin bandında kalmaya devam edebiliriz. 120 binin üzerine tekrar denememiz olur ama bu seviyenin üzerinde kalıcı olması için yukarı trendin hızlı biçimde döndüğünü görmemiz lazım" diye konuştu.

Cömert ayrıca dolar endeksi aşağı gittikçe Dolar/TL 'nin de aşağı gelebileceğini belirterek "daha önce söylediğim gibi 2018'de ilk 3 ayda kurda 3.60'lı rakamları bekliyoruz." ifadesini kullandı.