Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 5 Şubat 2018


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vatikan'daki Apostol Sarayı'nda törenle karşılanacak.

- Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile baş başa görüşecek Erdoğan, ardından Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin'i kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa ile temasları sonrasında Roma'ya geçerek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile baş başa görüşecek ve mevkidaşıyla heyetlerarası çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

- Başbakanlık Sarayı'nda İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni'yi kabul edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından önde gelen İtalyan şirketlerinin yöneticileriyle yemekli toplantıda bir araya gelecek.

(Vatikan/Roma)​

2- Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/14.00)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(İdlib/Azez/Afrin)

4- Eğitimde ikinci yarıyıl başlıyor. Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve ortaöğretimdeki, yaklaşık 18 milyon öğrenci ders başı yapacak.


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Muazzez Karaçay İlkokulu'nda Okul Sütü Programının açılış törenine katılacak.

(Ankara/09.30)

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığınca düzenlenen, "Dış Ticaretin Geliştirilmesine Yönelik İstişare Toplantısı"nın açılış konuşmasını yapacak.

(Ankara/09.30)


EKONOMİ

1- TÜİK, ocak ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Bangladeş Sivil Havacılık ve Turizm Bakanı AKM Shahjahan Kamal ile görüşecek.

(Dakka)

2- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Suudi Arabistan'da din görevlileri ile Din İşleri Davet ve İrşat Bakanlığı yetkililerine konferans verecek. Erbaş, Riyad Türk Okulunu ziyaret edecek.

(Riyad)

AA